Seghesio Sonoma Zinfandel

Sammen med Napa Valley er Sonoma Valley/County det mest betydningsfulle vindistriktet i California. Det er lokalisert rett nord for San Francisco og nyter godt av den kjølige stillehavsluften som blåser inn fra vest og danner den kjente tåken man har sett på bilder fra dette området. Dette er en avgjørende kvalitetsfaktor for vin fra California fordi dette bidrar til stor variasjon i døgntemperaturene, noe som bidrar til å bevare aromaen i druene. Dette klimaet gjør Sonoma velegnet til dyrking av mange forskjellige druesorter.




Zinfandel er Californias «egen drue», selv om slektskapet med den italienske druen Primitivo er fastslått gjennom genetisk fingeravtrykk. Zinfandel fra California kjennetegnes ved høy alkohol, en frukt som minner om skogsbær, bjørnebær og en distinkt krydderkarakter som minner om krydderkake og betegnes «zin spice». Dette kommer særlig tydelig frem i de gamle vinstokkene man kan finne her.



Familien Seghesio har produsert vin i Sonoma County i godt over 100 år. Zinfandel er utvilsomt flaggskipet deres, for de har dyrket denne druesorten helt siden starten, og de har fremdeles noen vinstokker som er datert tilbake til 1895 (året de ble plantet).
 
Ved siden av å være den druesorten som er nærmest assosiert med Californias vinproduksjon, er dette også en drue som passer perfekt til den californiske livsstilen, med ‘barbeque’ og å nyte et glass vin på terrassen i solnedgangen. Når man legger et stykke mørt oksekjøtt på grillen, finner man ingen bedre partner til maten, enn en flaske Zinfandel.


Kommentarer

Populære innlegg